Fitnessträning eller fysisk träning av något slag är extremt fördelaktigt för din hälsa. Oavsett om det innebär träning i stora/små grupper eller om du väljer personlig träning. Båda dessa alternativ har betydande fördelar. Nu befinner vi oss i en föränderlig värld och framväxten av personlig träning online kan vara vägen framåt.

Gruppträningsklasser

Att träna i en stor grupp är det perfekta alternativet för många människor eftersom det ger dem drivkraft och motivation som de normalt kanske inte har. Andra gillar också att träna med en grupp vänner för att tvinga dem att dyka upp. När övningarna blir tuffa och du har vänner omkring dig slutar du så lätt. Tyvärr kan detta också fungera tvärtom. Vissa människor gillar tanken att de kan "gömma sig" i en större fitnessklass när instruktören inte kan se dem. Uppenbarligen med den nuvarande Coronavirus-situationen kommer gruppklasser att förbjudas ett bra tag framöver.

Personal Training

Personlig träning

Personlig träning har den unika fördelen att den är skräddarsydd för just dig. Oavsett din nuvarande konditionsnivå eller förmåga kan du börja vid den punkt som du behöver. Varje klass är utformad för att få exakt de resultat som du letar efter enligt överenskommelse med din tränare i början. Tränaren vet vad du kan och inte kan göra när det gäller varje typ av övning och kan anpassa sig därefter. Du kan också fokusera på den typ av träning som du tycker bäst om. Om du t.ex. föredrar högintensiva träningspass som pad work (kickboxning) framför tunga viktlyft kommer din träningsplan att fokusera på det.

Fördelar med personlig träning

Förmodligen den största fördelen med personlig träning är att det inte finns någonstans att gömma sig! Du kan inte smyga iväg längst bak i klassen och göra 3 burpees när det var meningen att det skulle bli 10. Tränaren kommer att stå rakt över dig och räkna i din takt för att komma till 10. Vid någon tidpunkt behöver vi alla den direkta motivationen eftersom vi alla kan frestas att fuska lite med oss själva om vi kan komma undan med det.

Personlig träning online

Just nu håller hela världen som vi känner den på att förändras. Särskilt på hälso- och fitnessmarknaden. Vi kommer inte att få ha stora gruppträningsklasser under överskådlig framtid. Alla har inte ett lokalt gym i närheten och inte heller kunskapen att träna själva hemma. Det är här marknaden för personlig träning online växer fram. Någon som du kan prata med direkt i ditt eget hem. Via onlineplattformar som FaceTime, WhatsApp-videosamtal och Facebook-videosamtal kan vi tala direkt med människor över hela världen. Berätta för din tränare vad du vill uppnå och de kommer att sätta ihop ett program som passar dig. Du har fullständig kontroll över hur många sessioner du vill ha varje vecka, vad du kan göra och hur mycket du har råd att spendera.

Personal Training

Om du är intresserad av mer information om personlig träning online, kontakta oss nu för ett förutsättningslöst samtal.