Sporten als gezin

Hier op Tenerife zitten we nu in de 5e week van lockdown vanwege het Coronavirus. Voor de gezondheid en harmonie van onze gezinnen is het belangrijk dat het hele gezin actief en gezond blijft door aan gezinsfitness te doen. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door als gezin dagelijks thuis te trainen. Betrek iedereen bij je dagelijkse fitnessregime, zelfs de jongste kinderen. Omdat we allemaal 24 uur per dag thuis opgesloten zitten, moeten we ons lichaam in beweging krijgen. Vooral voor jonge kinderen, die meestal elke dag buiten rennen en spelen, zijn er enorme voordelen van sporten als gezin.

Family Fitness During Lockdown
Fitness voor het hele gezin Lichaamsbeweging thuis

Thuis training

Wat voor oefeningen kunnen we samen doen?

Als je met het hele gezin sport, is het belangrijk om oefeningen te doen waar je kinderen aan mee kunnen doen. Neem de tijd en leg elke oefening uit en moedig ze aan, zelfs als ze het niet kunnen. Train met z'n tweeën en maak het leuk om bijvoorbeeld te kijken wie het verste naar beneden kan of wie het het langste kan volhouden. Onthoud dat als dit gezinsfitness is, het misschien niet altijd precies is hoe je alleen zou trainen. Leuke ideeën voor lichaamsbeweging voor kinderen

  • Hardlopen ter plaatse - maak er een race van die ze geweldig zullen vinden
  • Opdrukken - als het nodig is om ze vanuit de knieën te laten doen
  • Squats - zorg ervoor dat ze de rug recht houden en de knieën niet naar voren laten vallen
  • Sit Ups - voor de meeste kinderen is het beter om met de voeten op de grond te beginnen en korte crunches te doen.
  • Wissel Squats / Bergbeklimmers af
  • Burpees - verrassend genoeg zijn dit de favoriete oefeningen van onze zoon
Family Fitness During Lockdown

Rekken

Dit is een geweldige gewoonte voor iedereen als gezinsfitness, zelfs nadat we uit lockdown zijn gekomen. Dagelijks stretchen houdt ons lichaam sterk en soepel en heeft enorme voordelen voor onze ademhaling en behendigheid. Rekken moet langzaam en ontspannen gebeuren met de nadruk op je ademhaling. Adem 3 seconden diep in door de neus en adem 6 seconden langzaam uit door de mond. Dit zorgt niet alleen voor meer zuurstof in het bloed, dat op zijn beurt de spieren voedt, maar het verbreekt ook de verbinding met je geest terwijl je je concentreert op het geluid van je ademhaling.

Breng je geest tot zwijgen

Door te luisteren naar het geluid van je adem stopt de stroom van gedachten in je hoofd. Deze pauze in je denken brengt een gevoel van kalmte en sereniteit. Dit aspect van oefening en ademhaling is het belangrijkste voordeel voor ons allemaal in deze moeilijke en ongekende tijd. Hoe meer je je hersenen dagelijks tot rust kunt brengen... hoe groter en langer je dat gevoel van sereniteit zult hebben.

Family Fitness - Home Workout

Dwing je kinderen niet om te sporten

De afgelopen jaren hebben we ontdekt dat de beste manier om kinderen te interesseren voor gezinsfitness is om ze zelf te laten kiezen wanneer ze het doen. Oefening of training moet leuk zijn... geen karwei. Als het hun beslissing is om aan fitness te doen, zullen ze er meer moeite voor doen. De dagen dat ze het niet willen doen... moet je ze niet dwingen. Laat ze kind zijn!