Bootcamp "Dag van de Afrekening

Vrijdag was de laatste dag van onze meest recente 6-weekse gewichtsverlies bootcamp cursus voor bewoners op Tenerife. Zoals gebruikelijk sloten we de cursus af met een extreem zwaar bootcamptrainingsprogramma. "Day of Reckoning" bestond uit strandsprints, training in zee, zandzakken, autobanden & weerstandstraining met touwen.

Na een zeer intensieve warming-up met sprints en lichaamsgewichtoefeningen zoals press-ups, squats en burpees komt het echte plezier.

Day of Reckoning

Weerstandstraining

Beginnen met elastische touwen om te gebruiken voor weerstandstraining is een absolute killer voor de benen. Eén persoon gaat aan de voorkant met het touw om zijn middel en zijn partner aan de achterkant houdt het touw vast. De voorste persoon begint met 10 burpees en gaat dan sprinten terwijl zijn partner hem terugtrekt. Na 4 x 25 meter sprinten voel je je alsof je ziek.... wilt zijn, maar dit is nog maar het begin... Het is Opstartkamp.. Geen breiles!

Navy Seals Training

Navy Seals Boot Camp Training

Nu gaan we naar de zee, wat een hele nieuwe dimensie van pijn en lijden met zich meebrengt. Sit ups waar de golven breken maakt vrij ademen extreem moeilijk en als je timing verkeerd is breken de golven over je hoofd waardoor je een mondvol water over je heen krijgt. Vanuit deze positie beginnen we te zwemmen, wat een uitstekende mix is van de spiergroepen en het lichaam heel snel leegzuigt.

Boot Camp "Day of Reckoning"

Training met autobanden

Oude banden zijn een uitstekende vorm van oefening en zijn zeer veelzijdig voor training op het strand. Begin met borstdrukken - de banden in een hoek van 45 graden naar buiten duwen is geweldig voor het hele bovenlichaam. Laat de band vervolgens op de grond vallen en sleep hem met een touw door het zachte zand. Naarmate je vordert vullen de banden zich met zand en worden ze bij elke stap zwaarder.

Boot Camp "Day of Reckoning"

Tegen het einde van het bandenslepen is het lichaam helemaal kapot en beginnen de spieren te verkrampen. Wat betekent dat het tijd was voor een laatste ronde van het Circuit ..... Net toen het strand echt begon te warm worden

Draag de zandzakken, trek je partner met de touwen de zee in om te zwemmen en weer terug om de band te slepen!!!

Felicitaties aan iedereen die "Day of Reckoning" heeft afgerond. Dit is waarschijnlijk een van onze zwaarste Boot Camp trainingen tot nu toe.

Als je wilt deelnemen aan onze 6 weken durende Bootcamp voor gewichtsverlies voor inwoners van Tenerife of als het idee van onze Intensieve Fitness vakantie je aanspreekt, neem dan nu contact met ons op! Je enige beperkingen zijn je eigen angsten!!!